5. septembar 2024 13:33

Ivan Miletić: Putinova izjava o promeni nuklearne doktrine Rusije upućena je direktno Ukrajini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivan Miletić: Putinova izjava o promeni nuklearne doktrine Rusije upućena je direktno Ukrajini

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Analitičar Ivan Miletić izjavio je danas da je izjava ruskog predsednika Vladimira Putina da će Rusija promeniti nuklearnu doktrinu upućena direktno Ukrajini jer je Ukrajina bojište koje je aktivno, funkcionalno i gde se koristi ta vrsta naoružanja, na isti način kao što su SAD koristile protiv Japana u Drugom svetskom ratu.

"To se više odnosi na Ukrajinu, pa onda samim tim i na Evropu jer ako ništa drugo duvaće neki vetar pa može da nosi taj radioaktivni oblak na neke evropske zemlje. Pre treba gledati u tom pravcu nego ka SAD jer je opasnost za Rusiju dovoljno velika jer SAD mogu da uzvrate", ocenio je on za Tanjug.

Komentarišući to što Rusija sve češće govori o mogućnosti menjanja svoje nuklearne doktrine zbog agresivne politike Zapada, iskustva u zoni Specijalne vojne operacije i odsustva raspoređivanja nuklearnog oružja u svetu, Miletić je rekao da je nuklearna doktrina Rusije već sada drugačija od one koja je pre početka sukoba u Ukrajini, što pokazuje da Rusija sve više zaoštrava tu svoju doktrinu u smislu da sve više "relaksira" upotrebu nuklearnog naoružanja.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa