15. septembar 2024 17:29

Đorđe Milićević: Zastava simbol jedinstva, snage i slobodarskog duha

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STEFAN BRANKOVIĆ

MINHEN  - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je danas u Minhenu, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da Srbi ostaju ponosan i slobodan narod koji je uvek bio na pravoj strani.

"Čestitam vam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Našeg jedinstva, koje nam je potrebno kako bismo nastavili sa napretkom Srbije, odbranom naših interesa i sabiranjem koje će nam omogućiti da budemo jedinstveni gde god bili i koje predstavlja ključ u prevazilaženju prepreka, napretku i međusobnoj podršci. Naše slobode, za koju se borimo vekovima, koju moramo čuvati kao najveće blago", rekao je ministar.

Service Photo Gallery

Milićević je najavio da će sledeće godine Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, biti obeležen u Beču. On je istakao da Srbija nikada nije bila agresor i naveo da zastava simbolizuje jedinstvo, snagu i slobodarski duh.

Poverenje dijaspore u državno rukovodstvo daleko veće nego 2012. godine

Đorđe Milićević izjavio je danas da jedinstvo i snaga Srbije leži u politici mira i u tome što država ide napred, ima jasnu viziju razvoja i gleda u budućnost.

On je, na pitanje Tanjuga da oceni u kojoj meri je obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave doprinelo jačanju veza srpskog naroda, naveo da je to teško izračunati, istovremeno ukazujući na značaj jedinstva.

"Naše jedinstvo i snaga leže svakako u politici mira i stabilnosti, našoj samostalnosti, suverenosti i nezavisnosti, ekonomiji koja je nikad stabilnija i jača. Naše jedinstvo i snaga je kultura, jezik, istorija, ćirilica, identitet i tradicija. To je ono što predstavlja simbole jednog naroda", rekao je Milićević koji boravi u Minhenu, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Milićević je rekao da su nosioci snage i jedinstva mladi ljudi.