22. septembar 2024 21:53

Al Džazira: Cilj zatvaranja naše kancelarije u Ramali je da se sakriju izraelske akcije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Al Džazira: Cilj zatvaranja naše kancelarije u Ramali je da se sakriju izraelske akcije

Foto: Shutterstock.com/Anton Garin, ilustracija

DOHA - Televizija Al Džazira osudila je danas izraelsku naredbu o zatvaranju te katarske stanice u gradu Ramala na Zapadnoj obali kao "zločinačko delo" koje ima za cilj, kako se navodi, da se sakriju izraelske akcije u Pojasu Gaze i na okupiranoj Zapadnoj obali.

Snage izraelske vojske (IDF) izvršile su raciju u kancelariji Al Džaziri u Ramali rano jutros i naredile da se odmah zatvori.

IDF je zaplenio dokumenta i opremu i uvele 45-dnevnu zabranu rada kanala u toj oblasti, navodeći kao razlog bezbednosnu zabrinutost, navodi Anadolija.

"Kontinuirano izraelsko suzbijanje slobodne štampe očigledno je usmereno na prikrivanje njihovih akcija u Pojasu Gaze i okupiranoj Zapadnoj obali, što je u suprotnosti s međunarodnim i humanitarnim pravom", navodi Al Džazira u saopštenju.

Katarska TV stanica odbacuje "drakonske radnje i neosnovane optužbe koje su iznele izraelske vlasti kako bi opravdale ove ilegalne racije".

Televizija je nazvala izraelski napad i zaplenu opreme "uvredom slobode medija i samih principa novinarstva".

"Ove represivne mere imaju jasnu nameru da spreče svet da svedoči stvarnosti situacije na okupiranim teritorijama i rata u Gazi i razornog uticaja na nevine civile", dodaje se.

Obećali su da će nastaviti da "izveštavaju istinito s integritetom, čak i pod najizazovnijim i najopasnijim okolnostima" uprkos izraelskim "neverovatnim pokušajima da uguši" njihov glas.

"Al Džazira neće biti zastrašena ili odvraćena naporima da se ućutka njeno izveštavanje", dodaje se.