23. septembar 2024 16:52

Vučić sa Jacekom Olčakom razgovarao o novim investicijama i inovacijama u industriji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić sa Jacekom Olčakom razgovarao o novim investicijama i inovacijama u industriji

Foto: Tanjug

NJUJORK  - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris Internešenal" Jacekom Olčakom, s kojim je razgovarao o poslovanju te kompanije u Srbiji, kao i o novim investicijama, ekološkoj inicijativi i inovacijama u industriji.

"Prošle godine smo obeležili 20 godina od privatizovanja Duvanske industrije Niš, kada je potpisan i Memorandum o razumevanju između ove kompanije i Vlade Srbije. Za nas su ovakve strane investicije od presudnog značaja za razvoj ekonomije i privrede i dodatno učvršćuju poziciju naše zemlje kao važnog partnera u oblasti inovacija i modernih tehnologija", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije je naveo da kompanija Filip Moris planira novu investiciju od 100 miliona evra.

"Zahvalio sam na poverenju koje pokazuju ulaganjima u trenutku globalne nestabilnosti. To je signal poverenja i Srbija to ume da ceni i poštuje", saopštio je Vučić.

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

Potom, predsednik Vučić razgovaraće sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom, a potom će dodeliti odlikovanje stalnom predstavniku Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.

U narednim danima, predsednik Vučić dodeliće odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.

Tokom boravka u Njujorku Vučić se dosad sastao sa predsednikom Turske Redzepom Taipom Erdoganom, predsednikom Vlade Belgije Aleksandrom de Kroom i predsednikom Kenije Vilijamom Rutoom i govorio na drugoj plenarnoj sesiji Samita o budućnosti, koji se održao u sedištu Ujedinjenih nacija.

Tokom boravka u Njujorku, Vučić će do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, a u utorak će se obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.