7. oktobar 2024 10:55

Vučić: Održivost je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno

Izvor: TANJUG

Foto: dpa via AP/Georg Wendt

HAMBURG  -Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je jutros doputovao na Hamburšku konferenciju o održivosti gde ga je dočekao nemački kancelar Olaf Šolc, izjavio je da "održivost" nije samo reč, već da predstavlja izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno.

"Zahvalan ljubaznim domaćinima nemačkom kancelaru Olafu Šolcu i gradonačelniku Hamburga Peteru Čenčeru na toplom dočeku i srećan što danas predstavljam Srbiju na izuzetno važnom i prestižnom globalnom događaju, Hamburšku konferenciju o održivosti, kao ključnoj platformi za razgovor o najozbiljnijim pitanjima o budućnosti našeg sveta. Održivost nije samo reč - to je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno i verujem da je vreme da preuzmemo odgovornost i da ubrzano počnemo da radimo na rešenjima", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Intext service Video

Naveo je da ova konferencija okuplja uticajne globalne lidere, stručnjake i aktiviste iz različitih oblasti, kako bi razmenili ideje i iskustva o održivom razvoju i istražili mogućnosti za unapređenje politika koje će zaštititi našu životnu sredinu, ali i obezbediti ekonomski rast i socijalnu pravdu.

Predsednik Vučić stigao na hamburšku konferenciju o održivosti, dočekao ga nemački kancelar Olaf Šolc

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na hamburšku konferenciju o održivosti, na kojoj će se razgovarati o daljoj implementaciji zajedničkih procesa za postizanje ciljeva održivog razvoja UN.

Predsednika Vučića je dočekao nemački kancelar Olaf Šolc.

Konferenciju, koja se održava prvi put, otvoriće Šolc, a na prvom panelu će govoriti i predsednik Svetske banke Adžaj Banga, predsednik Namibije Nangolo Mbumba i premijerka Barbadosa Mia Motlej.

Na skupu učestvuju šefovi država, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodnih organizacija.