18. februar 2023 10:31

Vučić se ponovo sastao sa Boreljom, Srbiji zamereno zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom na otvaranju Minhenske konferencije o bezbednosti.

"Osim razgovora o odnosima Beograda i Prištine potvrdili smo sve bolje bilateralne odnose izmedju Srbije i USA", objavljeno je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Intext service Video

Američki državni sekretar Blinken je ranije istakao da je imao produktivan razgovor sa predsednikom Vučićem na 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. "Razgovarali smo o značaju normalizacije odnosa sa Kosovom i ja sam preneo našu zahvalnost za kontinuiranu podršku Srbije Ukrajini," napisao je Blinken na Tviteru. On je naveo da SAD "dele želju Srbije" za budućnošću u okviru Evropske unije.

Odličan sastanak sa sekretarkom Brantner

Predsednik Vučić susreo se danas sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Nemačke Franciskom Brantner, ocenivši da je razgovor koji su imali bio odličan.

"Odličan sastanak sa Franciskom Brantner i nastavak razgovora o konkretizaciji projekata o kojima smo govorili u Beogradu u septembru prošle godine", naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Intext service Video

On je dodao da je akcenat bio na zelenim investicijama, ali i na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike.

Sa Kovačevskim o saradnji, razvoju i novim projektima

Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu, drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Teme razgovora bile su saradnja, razvoj i novi projekti, objavio je Vučić na Instagramu "buducnostsrbijeav", uz fotografije sa sastanka.

Intext service Video

"Sa prijateljem Dimitrom Kovačevskim uvek i na svakom mestu o saradnji, razvoju, novim projektima. Pred nama je izazovna godina, ali i mnogo prilika koje smo spremni da iskoristimo na dobrobit građana", naveo je Vučić i dodao: "Nemamo mi vremena za filozofiranje o teškoj situaciji, mora da se radi i da se ide napred".

Srbiji zamereno zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Predsednik Vučić sastao se danas u Minhenu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, i tom prilikom mu je "snažno zamereno" što Beograd nije uveo sankcije Rusiji.

Intext service Video

"Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine. Srbiji je snažno zamereno neuvodjenje sankcija Ruskoj Federaciji. Razgovori se uskoro nastavljaju", naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu "buducnostsrbijeav", nakon susreta održanog drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

Vučić se i juče u Minhenu nakratko sastao sa Boreljom i tada najavio da će se danas ponovo sastati sa šefom diplomatije EU.