14. maj 2023 19:30

Prigožin sugerisao mogućnost da je Rusija oborila svoje avione

Izvor: TANJUG

Foto: Prigozhin Press Service via AP/

MOSKVA - Vlasnik i vođa ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin, danas je sugerisao da postoji mogućnost da su četiri ruska vojna aviona koja su se navodno srušila u regionu koji se granici sa Ukrajinom možda oborena od strane ruskih snaga.

''Četiri aviona, ako nacrtate krug na mestima gde su pali... I odete na internet i vidite koje PVO oružje može biti u blizini tih krugova, možete da napravite sopstvene verzije događaja'', rekao je Prigožin na video snimku koji je objavio na svom kanalu na Telegramu.

Service Photo Gallery

Prigožin, čije su snage glavni ruski oslonac u borbama za grad Bahmut, je više puta kritikovao rusku vojsku zbog njene strategije u Ukrajini i zbog navodnog neuspeha da Vagner snabde dovoljnim količinama municije, prenosi AP.

Ruski zvaničnici nisu komentarisali izveštaje da su se dva borbena aviona, Su-34 i Su-35, kao i dva vojna helikoptera Mi-8 srušila u subotu u Brjanskoj oblasti.

Tokom rata, prekogranično granatiranje je više puta pogađalo rusku oblast Brjansk, koja se nalazi u blizini ukrajinskih pokrajina Černihiv i Sumi.

Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat negirao je u nedelju da je Ukrajina bila umešana u obaranje aviona.