11. jul 2023 13:53

Peskov: Moskva veoma dobro razume posvećenost Ankare obavezama prema NATO

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/ID1974, arhiva

MOSKVA - Moskva veoma dobro razume posvećenost Ankare obavezama prema NATO-u, ali istovremeno sarađuje sa Ankarom u raznim pravcima, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Turska je članica Severnoatlantske alijanse i ima svoje obaveze kojih se pridržava. To nikada nije bilo tajna za nas i nismo imali iluzija o tome. Tako se odnosimo prema odluci Ankare, s tim u vezi sve razumemo veoma dobro“, rekao je Peskov novinarima, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, Ruska Federacija i Turska imaju nesuglasice i Kremlj ih ne krije.

Bez napetka u dogovorima za budućnost "Vagnera"

Dmitrij Peskov je izjavio danas da nema novih informacija o dogovoru o daljoj sudbini ruske paravojne formacije ''Vagner'' i njenog vlasnika i osnivača Jevgenija Prigožina.

''Nema novih elemenata koje mogu da podelim sa vama na tu temu'', rekao je Pekov, odgovarajući na pitanje novinara da li je još na snazi sporazum prema kojem Prigožin treba da ode u Belorusiju, prenosi TASS.

On je ranije istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin održao sastanak sa Prigožinom i drugim komandantima Vagnera, koji je potrajao gotovo tri sata i tokom kojeg im je ponudio opcije za uposlenje i upotrebu u borbama.