21. septembar 2023 13:40

Alijev se izvinio Putinu zbog pogibije ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu; Privedeni osumnjičeni za napad

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

MOSKVA – Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev danas se u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom izvinio i izrazio duboko saučešće zbog pogibije ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu 20. septembra, saopštila je pres-služba Kremlja.

Kako je rekao Alijev, na čiju inicijativu je održan razgovor s Putinom, biće sprovedena detalјna istraga smrti ruskih mirovnjaka i svi koji su odgovorni za to će biti kažnjeni, saopštila je pres-služba Kremlja, prenosi agencija RIA Novosti.

Istovremeno, dvojica lidera su tokom telefonskog razgovora dogovorili da će Azerbejdžan sarađivati sa ruskim mirovnjacima kako bi se osigurala bezbednost Jermena u Nagorno-Karabahu. Iz Kremlјa su saopštili i da su i Putin i Alijev istakli da je veoma važno da se svi dogovori o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu ispoštuju.

RIA Novosti: Privedeni osumnjičeni za napad na ruske mirovnjake, smenjen komandant

Osumnjičeni za napad na ruske mirovnjake u Nagorno-Karabahu privedeni su, a komandant korpusa Oružanih snaga Azerbejdžana smenjen je sa dužnosti, prenose RIA Novosti pozivajući se na neimeovani izvor iz jedne od ruskih agencija za sprovođenje zakona.

"Prvi osumnjičeni za zločin su privedeni", rekao je on. On je dodao da je komandant korpusa Oružanih snaga Azerbehjdžana, čiji su potčinjeni osumnjičeni za smrt ruskog vojnog osoblja, smenjen sa dužnosti.

Na vozilo sa ruskim mirovnjacima, koji su se vraćali sa osmatračnice u oblasti Džanjatag u Nagorno Karabahu, juče je otvorena vatra, a ovom napadu su poginuli ruski vojnici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.