30. novembar 2023 13:33

Kameron: Velika Britanija će nastaviti da podržava Ukrajinu i OEBS

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

SKOPLJE - Šef britanske diplomatije Dejvid Kameron poručio je u Skoplju da će Velika Britanija da nastavi da podržava Ukrajinu i OEBS.

Kameron je šefovima diplomatija zemalja učesnica 30. samita OEBS-a rekao da će Ujedinjeno Kraljevstvo biti uz Ukrajinu sve dok bude potrebno i da će nastaviti da pruža moralnu, diplomatsku, ekonomsku i vojnu podršku.

Kako je saopšteno iz britanske delegacije na skopskom samitu OEBS-a, Kameron je rekao i da je Rusija odgovorna za sukob, da su njihove akcije neodbranjive i da je prekršeno svih 10 principa Helsinškog završnog akta, na kojima počivaju odnosi među državama.
Service Photo Gallery

Navodi se da je britanski ministar spoljnih poslova svoje izlaganje zakjlučio rekavši da je Britanija jasna u podršci OEBS-u i pozvao sve prisutne ministre spoljnih poslova da podrže organizaciju i obezbede njenu budućnost, pozdravljajući preuzimanje Malte predsedavanjem ove bezbednosne organizacije u narednoj godini.

Kameron je sinoć prisustvovao neformalnoj večeri ministara spoljnih poslova u Skoplju, dok britanski ministar oružanih snaga Džejms Hipi danas učestvuje na ministarskom samitu OEBS-a.