16. januar 2024 16:00

MSNBC odbio da emituje Trampov govor nakon pobede u Ajovi

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Andrew Harnik

NJUJORK - Američka voditeljka Rejčel Medou saopštila je gledaocima da MSNBC neće emitovati govor Donalda Trampa nakon njegove ubedljive pobede na unutarstranačkim izborima u Ajovi, rekavši da televizija ne može da emituje "laži".

"Pobednik kokusa u Ajovi upravo je počeo da drži svoj pobednički govor. Pratićemo to i obavestićemo vas da li ima nekih novosti, da li ima nečeg značajnog, suštinskog ili važnog", rekla je Medou.

Ona je navela da su MSNBC i druge medijske kuće zainteresovane "samo za istinu".

"Postoji razlog što smo mi i druge medijske kuće generalno prestale da dajemo nefiltriranu, živu platformu za komentare bivšeg predsednika Trampa. To nije iz inata, to nije odluka u kojoj uživamo, to je odluka koju redovno preispitujemo. I, iskreno, iskreno, to nije laka odluka", rekla je voditeljka,

Dodala je da emitovanje Trampovih "neistinitih" izjava uživo na televiziji šteti brendu MSNBC-a.

Reagujući na odluku američke televizije i izjavu voditeljke Medou, novinar Glen Grinvold poručio je da Medou "ne mora da se bavi izvrtanjem, jer svi znaju šta je MSNBC".

"To što Medou može da gleda u kameru i da izjavi da MSNBC ne može da podnese dezinformacije pokazuje u kakvom balonu ti ljudi žive. Medou je kraljica TV dezinformacija", napisao je Grinvold na društvenoj mreži X.

U američkoj saveznoj državi Ajovi sinoć su održani prvi unutarstranački izbori za predsedničkog kandidata Republikanske stranke na kojima je za Trampa glasalo više od 50 odsto birača, dok je drugoplasirani Ron DeSantis dobio podršku 21,2 odsto republikanaca, a Niki Hejli oko 19 odsto.