22. januar 2024 11:23

Peskov: Napad na pijacu u Donjecku monstruozni teroristički čin

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/ID1974, arhiva

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je ukrajinski napad na pijacu u Donjecku, u kojem je ubijeno 27 ljudi, monstruozni čin terorizma, ali da će specijalna vojna operacija biti nastavljena s ciljem da štiti ljude od takvih napada.

"Jučerašnji napad na tržne centre u Donjecku je monstruozni čin terorizma jer se koristilo neselektivno oružje, što je rezultiralo tako velikim brojem žrtava. Snažno osuđujemo ovaj akt terorizma", rekao je Peskov, prenosi agencija Interfaks.

On je potvrdio da su preduzete sve neophodne mere za pružanje medicinske pomoći ranjenicima, kao i da je o svemu informisan predsednik Rusije Vladimir Putin koji je dao neophodne instrukcije.

"Sve službe preduzimaju sve neophodne mere. Srca svih stanovnika naše zemlje su sada uz stanovnike Donbasa i one koji su u ovom monstruoznom terorističkom napadu izgubili svoje najmilije. Nisu planirana posebna saopštenja, nema potrebe za tim", dodao je on.

Prema rečima prvog čoveka DNR Denisa Pušilina Ukrajina je izvršila kombinovani artiljerijski udar oruđem kalibra 152 i 155 milimetara.

On je potvrdio da je u napadu poginulo 27 ljudi, a još 25 je ranjeno.