5. februar 2024 18:10

Dačić razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Slovačke o jačanju odnosa dve zemlje

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Ministarstvo spoljnih poslova

RIM - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Rimu sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Jurajem Blanarom.

Oni su, na marginama ministarskog sastanka o Zapadnom Balkanu, konstatovali da bliski i prijateljski odnosi između dveju zemalja imaju dugu istorijsku tradiciju.

Istaknuta je neophodnost produbljivanja odnosa i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa, izraženo zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i preneta spremnost da se on nastavi i ubuduće, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Service Photo Gallery

Ministar Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža Srbiji po pitanjima od našeg vitalnog nacionalnog interesa kao što su teritorijalni integritet i suverenitet, ali i evropske integracije.

Pohvaljena je uspešna saradnje dve zemlje na multilateralnom planu i istaknuto da posebno treba podstaći dalje zajedničke aktivnosti na planu međusobnih razmena podrški kandidaturama u međunarodnim organizacijama i institucijama.

U razgovoru je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje od obostranog značaja, posebno u oblasti ekonomije.