28. februar 2024 00:14

Majkl Džonson posle sastanka sa Bajdenom: Mora se voditi računa o interesima SAD

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Andrew Harnik

VAŠINGTON - Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majkl Džonson iizjavio je da se pitanje granice sa Meksikom i privremenog finansiranja kako bi se izbeglo "gašenje savezne vlade" mora rešiti pre nego što se pomoć uputi drugim zemljama.

„Dozvolite mi da razjasnim da kada sam danas došao ovde, moja svrha je bila da izrazim ono što verujem da je očigledna istina, da prvo moramo da vodimo računa o potrebama Amerike. Kada su u pitanju američki interesi, pre svega treba da govorimo o otvorenoj granici“, rekao je Džonson nakon sastanka sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Beloj kući, prenosi Rojters.

On je finansiranje vlade za sprečavanje zatvaranja rangirao je kao drugi prioritet Amerike i dodao da se o ovom pitanju razgovara danonoćno i da ostaje optimista.

„Razgovaralo se i o paketu sa dodatnim troškovima za potrebe nacionalne bezbednosti SAD. Jasno sam stavio do znanja predsedniku i svim prisutnima da Predstavnički dom aktivno razmatra i istražuje opcije u tom pogledu. I ovo pitanje ćemo rešiti na vreme“, rekao je Džonson.

On je, međutim, naglasio da je, po njegovom mišljenju, primarni zadatak SAD da garantuju bezbednost granice.

Američki predsednik Džozef Bajden održao je danas sastanak sa četvoricom lidera Kongresa kako bi razgovarali o hitnim pitanjima, posebno o pružanju pomoći Ukrajini.