29. februar 2024 12:16

Predsednik Centralnoafričke Republike Tuadera položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Predsednik Centralnoafričke Republike Fosten Arkanž Tuadera, u pratnji potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, položio je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, u okviru zvanične posete Republici Srbiji.

Posle polaganja venca, predsednik Centralnoafričke Republike upisao je u spomen-knjigu da je tokom državne posete Beogradu, Srbiji, "obuzet emocijama posetio ovo značajno mesto puno simbolike i istorije koja svedoči o značaju Jugoslavije".

Intext service Video

"Neka ova baština, nasleđena od bivše Jugoslavije inspiriše mlade i sve ostale za stvaranje sveta u kome će biti više mira i solidarnosti između naroda“, upisao je Tuadera, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom današnjeg dana predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa predsednikom CAR Arkanžom Tuaderom, nakon čega će uslediti plenarni razgovori delegacija Srbije i Centralnoafričke Republike predvođeni predsednicima i ceremonija potpisivanja bilateralnih dokumenata.

Service Photo Gallery