21. mart 2024 14:26

Vučić se u Briselu sastao sa potpredsednikom Evropske komisije Šefčovičem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić se u Briselu sastao sa potpredsednikom Evropske komisije Šefčovičem

Foto: Tanjug video

BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa potpredsednikom Evropske komisije i komesarom za međuinstitucionalne odnose i strateška predviđanja Marošem Šefčovičem sa kojim je razgovarao o trenutnoj održivosti energetskih sistema, doprinosu nuklearne energije i drugim temama.

"Odličan susret sa Marošom Šefčovičem i prilika da razmenimo mišljenja o trenutnoj održivosti energetskih sistema, doprinosu nuklearne energije, planovima za budućnost, rudarstvu, mineralima, kao i zajedničkim projektima između Srbije i EU", napisao je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Kako je dodao, razgovarali su i o usklađenosti Srbije sa EU u pogledu upravljanja sirovinama, razvoju novih tehnologija u oblasti energetike, a nadasve o izazovima očuvanja životne sredine i drugim pitanjima koja se nužno otvaraju u svim planovima vezanim za energetsku tranziciju.

Vučić je danas u Briselu učestvovao na prvom Samitu o nuklearnoj energiji u organizaciji Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i Kraljevine Belgije.