27. maj 2024 19:01

Netanijahu rekao da je napad na Rafu, u kojem je bilo desetine žrtava, bio greška

Izvor: TANJUG

Foto: Pool Photo via AP, File/Abir Sultan

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da vazdušni napad Izraela na oblast Rafe na jugu Pojasa Gaze, u kojem su poginule desetine palestinskih civila, nije imao za cilj da izazove civilne žrtve, kao i da će taj incident biti istražen.

Netanijahu je u govoru u parlamentu, koji je prekidan uzvicima opozicionih poslanika, istakao da će Izrael istražiti do kraja kako je došlo do ubistva u tom slučaju, navodeći da je očeigledno reč o grešci jer izraelska vojska nije ciljala civile, preneo je Rojters.

"Iz Rafe smo već evakuisali oko milion civila i uprkos našem najvećem naporu da ne nanesemo njima štetu, nažalost je došlo do tragične greške", naveo je Netanijahu.

Broj Palestinaca poginulih u izraelskom napadu na kamp za raseljene u gradu Rafa povećao se na 45, a među ubijenima su najmanje polovina žene, deca i stariji ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Gaze.

Palestinska agencija Wafa javila je da je u nedelju uveče najmanje osam raketa pogodilo šatore u severozapadnom delu Rafe, gde su smešteni raseljeni Palestinci.