29. maj 2024 16:32

Miloš Konatar: Crna Gora bliža vanrednim parlamentarnim izborima, posle izbora u Budvi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Konatar: Crna Gora bliža vanrednim parlamentarnim izborima, posle izbora u Budvi

Foto: Shutterstock.com/Jaime Grech Santos, ilustracija

PODGORICA - Crna Gora je bliža vanrednim parlamentarnim izborima nego što je bila pre izbora u Budvi, ocenio je danas Miloš Konatar, poslanik opozicionog Građanskog pokreta URA, kojim rukovodi bivši premijer Dritan Abazović.

On je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje na koji način izbori u Budvi mogu uticati na državnu politiku, kazao da je Pokret Evropa sad (PES) osvojio četiri puta manje glasova nego na parlamentarnim.

"Ako vladajuća većina koja ima premijera na bilo kojim lokalnim izborima napravi takav pad, naravno da se postavlja pitanje legitimiteta. Mislim da smo bliže vanrednim parlamentarnim izborima nego što smo bili pre izbora u Budvi", rekao je Konatar.

On je kazao da Crnu Goru čeka burno političko leto.

"Budući da imamo najavu određenih rezolucija, najavu definisanja odnosa unutar parlamenatrne većine, moguće rekonstrukcije vlade. Mislim da je to jedan lavirint iz koga će se put jedino naći kroz vanredne parlamentarne izbore", ocenio je Konatar.

Odgovarajući na pitanje da li će URA podržati rezoluciju o Jasenovcu, Konatar je rekao da su im trenutno prioritet zakonska rešenja poput Fonda stan za sve, i da će o rezoluciji odlučiti kad taj predlog bude formalizovan.

"Pretpostavljam da će se i ta tema otvoriti na kolegijumu danas, videćemo kakav će biti epilog. Imamo najave, ali nemamo zvaničan dnevni red na kojem se nalazi ta rezolucija", dodao je Konatar, prenela je agencija Mina.