16. jun 2024 15:35

Holivudske zvezde prikupile 28 miliona dolara za Bajdenovu kampanju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Holivudske zvezde prikupile 28 miliona dolara za Bajdenovu kampanju

Foto: AP Photo/Alex Brandon

LOS ANĐELES - Brojne holivudske zvezde predvodile su glamurozni dobrotvorni donatorski događaj za predsednika Džozefa Bajdena, pomažući da se sakupi 28 miliona dolara za novembarske izbore koje su označili kao jedne od najvažnijih u istoriji SAD.

Glumci Džulija Roberts, Barbra Strajsand i Džordž Kluni samo su neki od poznatih holivudskih zvezda koje su u subotu uveče nastupile na pozornici u Pikok Teatru u Los Anđelesu, sali sa 7.100 sedišta, prenosi AP.

Domaćin ovog događaja TV voditelj Džimi Kimel intervjuisao je i Bajdena i bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu i obojica su poručila koliko je značajno da se na ovogodišnjim predsedničkim izborima pobedi bivši predsednik Donald Tramp.

Tokom Bajdenovog gostovanja u popularnoj TV emisiji Late night show Kimel je pitao predsednika da li Amerika pati od amnezije u vezi sa predsedničkim kandidatom Republikanske stranke, na šta je Bajden odgovorio: "Sve što moramo da uradimo je da se setimo kako je bilo kada je Tramp bio u Beloj kući".

Ljudi iz američkog šou-biznisa sve više podržavaju Bajdena, a važnost sinoćnjeg događaja za Bajdenovu kampanju za reizbor ogleda se i u odluci predsednika da tokom noći leti kroz devet vremenskih zona sa G7 samita na jugu Italije do južne Kalifornije, kako bi prisustvovao donatorskom događaju.