8. jul 2024 10:15

Mickoski predvodi delegaciju Severne Makedonije na obeležavanju godišnjice osnivanja NATO

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

SKOPLJE - Predsednik Vlade Severne Makedonije Hristijan Mickoski predvodiće vladinu delegaciju na obeležavanju 75 godina od osnivanja NATO u SAD.

Delegacija, u kojoj su i ministri odbrane Vlado Misajlovski, spoljnih poslova i trgovine Timče Mucunski i ministar unutrašnjih poslova Panče Toškovskim, kako je najavljeno, imaće i niz susreta sa državnicima i privrednicima, kao i sa makedonskom dijasporom.

Mickoski je juče najavio da će tokom boravka u Vašingtonu i Njujorku imati i sastanke sa tamošnjim privrednicima i predstavnicima makedonske zajednice, kojima će predstaviti potencijal koji Makedonija nudi za ulaganje, saopštio je Mickoski u video poruci.

Najaviće, kazao je, još jedno novo strano ulaganje u kompaniju koja se nalazi na listi 500 najvećih kompanija u SAD, novu investiciju od desetine miliona evra i nova radna mesta za makedonske građane.

Od makedonske dijaspore želi da čuje šta očekuju od nove Vlade i naravno, šta će nova vlada ponuditi da bi se oni vratili kući i ulagali u svoju domovinu.