9. jul 2024 20:39

Blinken: Na Samitu NATO-a biće predstavljen snažan paket pomoći Ukrajini

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Stephanie Scarbrough

VAŠINGTON  - Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas, na sastanku sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom u Vašingtonu, da će samit NATO-a u Vašingtonu dodatno ojačati veze Ukrajine sa Alijansom i predstaviti snažan paket pomoći Ukrajini.

On je rekao da će samit NATO-a dodatno ojačati veze Ukrajine sa Alijansom i njen put ka članstvu.

"Uradili smo mnogo posla poslednjih nedelja i poslednjih meseci i mislim da ćete sa ovog samita videti veoma snažan paket za Ukrajinu. U širem smislu, blisko smo sarađivali kako bismo osigurali da kako stvari budu napredovale, Ukrajina ima ono što joj je potrebno da stane na noge, vojno, ekonomski, demokratski, a mi smo na veoma dobrom putu ka tome", rekao je Blinken, prenosi Interfaks Ukrajina.

Service Photo Gallery

On je ponovio da je uspeh Ukrajine kao jake, nezavisne, uspešne zemlje najbolji odgovor agresiji koju ruski predsednik Vladimir Putin i Ruska Federacija nastavljaju da vrše protiv Ukrajine.

Blinken je uverio da se posvećenost Sjedinjenih Američkih Država i desetina zemalja širom sveta da pomognu Ukrajini nastavlja, kao i posvećenost uspehu Ukrajine kao jake zemlje, što će, kako je rekao, "biti veoma konkretno demonstrirano u narednih nekoliko dana na samitu NATO-a".