30. april 2024 19:51
Slovenački kulinarski tim treći na takmičenju za najbolji doručak u NASA
HJUSTON - Slovenački studenti napravili su treći najbolji doručak na NASA HUNCH kulinarskom takmičenju, gde su se u finalu nadmetali kao jedina neamerička ekipa.
Njihov jelovnik se sastojao od ječmene kaše, veoma zastupljenog jela u Sloveniji, u kombinaciji sa sušenim kruškama, orasima i dimljenim tofuom, prenosi agencija STA.
Slovenački tim činila su dva studenta iz Ljubljane koja pohađaju specijalističke studije iz nauke o hrani i njihovi mentori.
Na ovogodišnjem nademtanju takmičari, studenti kulinarstva, morali su da pripreme slani doručak sa najmanje jednim povrćem.
Takmičari su takođe morali da poštuju stroga pravila o nutritivnoj vrednosti jela, a ekipa iz Slovenije je zbog strogih carinskih pravila morala da nabavi sve potrebne sastojke u Hjustonu.
Dimljeni tofu nisu uspeli da pronađu, ali problem su rešili tako što su zamolili jedan restoran da im na roštilju nadimi obični tofu.