13. jul 2024 11:09

Na venčanju sina najbogatijeg Indijca među gostima Bler, Džonson, Bekam...

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo, File/Rajanish Kakade

MUMBAJ - U Mumbaju su se danas venčali najmlađi sin najbogatijeg čoveka u Indiji Mukeša Ambanija, Ananta (29) i njegova izabranica Radika Merčant (29), a njihovo venčanje su mnogi ocenili kao "venčanje godine".

Četvorodnevna svadbena proslava počela je u petak tradicionalnom hinduističkom ceremonijom i završiće se u ponedeljak, prenosi AP.

Na listi gostiju su bivši britanski premijeri Toni Bler i Boris Džonson, muzičke zvezde Adel, Lana Del Rej, Drejkm, kao i fudbalska zvezda Dejvid Bekam, preneli su mediji, ali porodica Ambani još nije potvrdila spisak gostiju.

U Mumbaju će do ponedeljka biti izmenjen saobraćaj u delu grada gde se organizuje proslava venčanja, zbog dolaska velikog broja gostiju.

Izmene u saobraćaju izazvale su gnev među građanima koji su već suočeni sa velikim gužvama u Mumbaju, a luksuz i raskoš naveo je mnoge da postave pitanja o rastućoj nejednakosti u Indiji, gde je jaz između bogatih i siromašnih sve veći, navodi AP.

Svadbene svečanosti počele su još u martu, kada je porodica mladenaca priredila trodnevnu zabavu na kojoj je bilo 1.200 gostiju, uključujući bivše svetske lidere, biznismene i bolivudske zvezde, a na zabavi je nastupala Rijana.

Porodica je potom u maju povela goste na trodnevno krstarenje od Italije do Francuske, na kojima su pevali Kejti Peri i Pitbul.

Mukeš Ambani je deveti najbogatiji čovek na svetu, sa bogatstvom od 116 milijardi dolara, podaci su koje je objavio Forbs.

Mlada, Radika Merčant ćerka je farmaceutskog biznismena Virena Merčanta i direktorka je marketinga njegove kompanije "Enkor heltker" (Encore Healthcare).