7. maj 2024 14:50

Vladimir Putin će od sada koristiti restilizovanu limuzinu Aurus Senat

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Putin će od sada koristiti restilizovanu limuzinu Aurus Senat

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Gavriil Grigorov

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin od sada će za putovanja koristiti restilizovanu limuzinu Aurus Senat, koja je danas predstavljena tokom njegove inauguracije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin se prvi put vozio u Aurusu pre tačno šest godina, 7. maja 2018, kada je tim vozilom došao na inauguraciju, prenosi Tass.

Redizajnirana verzija limuzine Aurus Senat predstavljena je danas, a u odnosu na prethodnu verziju promenjen je prednji deo vozila, uključujući optiku, rešetku, prednju šipku, haubu i krila.

Kako je za Tass rekao v.d. potpredsednika ruske vlade Denis Manturov, ova verzija Aurusa proizvodiće se za specijalne klijente, a komercijalne isporuke će početi od 2025. godine.

Redizajnirana verzija limuzine Aurus Senat predstavljena je danas na ceremoniji inauguracije ruskog predsednika. Predsedničku kolonu na ulicama Moskve pratili su Aurus Merlon motocikli na struju "za sve vremenske uslove".

Kompanija Aurus preuzela bivšu Tojotinu fabriku automobila u Sankt Peterburgu

Ruska kompanija Aurus preuzela je bivšu Tojotinu fabriku automobila u Sankt Peterburgu, izjavio je danas potpredsednik ruske vlade i ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

Prema njegovim rečima, Aurus bi mogao da počne proizvodnju automobila u Sankt Peterburgu do kraja godine, prenosi Komersant.

Firma Aurus, osnovana 2018. godine, u vlasništvu je ruskog instituta NAMI (63,5 odsto), fonda Tavazun iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (36 odsto) i ruske firme Solers (0,5 odsto).

Aurus je najpoznatiji po proizvodnji limuzine i sedana Senat, luksuznog kombila Arsenal i SUV nazvanog Komendant, preneli su mediji. Ta tri vozila su dobila ime po kulama moskovskog Kremlja.