9. maj 2024 12:24

Godišnji sastanak EBRD biće održan od 14. do 16. maja u Jerevanu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Godišnji sastanak EBRD biće održan od 14. do 16. maja u Jerevanu

Foto: Shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

LONDON - Godišnji sastanak i poslovni forum Evropske banke za obnovu i razvoj će se održati od 14. do 16. maja u Jerevanu i okupiće stručnjake iz industrije, poslovne lidere i članove EBRD koji će podeliti svoja zapažanja i diskutovati o tome kako da se pomogne privredama u EBRD regionima i podstakne njihov napredak.

Na stručnim panelima će se, između ostalog, diskutovati o makroekonomskim temama, poboljšanju pristupa finansijama, obnovljivoj energiji, prirodnim resursima, održivoj infrastrukturi, ekonomskoj inkluziji, digitalizaciji i tehnologiji, navodi se na sajtu EBRD.

U programu će biti izdvojene posebne sesije za pojedine zemlje i regione, kao i za prezentaciju najnovijih ekonomskih prognoza Evropske banke za obnovu i razvoj.

Godišnji sastanak, 33. po redu, će se održati pod sloganom "Delivering Impact Together".

Kako se navodi u programu, 15. maja u 18.30 časova će predsednik Jermenije Vagn Hačaturjan diskutovati sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj, Odil Reno-Baso.

Prethodni godišnji sastanak Evropske banke za obnovu i razvoj se održao u maju 2023. u uzbekistanskom Samarakandu, a na njemu je bilo prisutno 2.733 učesnika iz 74 zemlje sveta.