Još jedan avion pomoći stigao u Srbiju

Još jedan avion sa medicinskom pomoći i opremom za Srbiju u borbi protiv virusa korona sleteo je večeras na beogradski aerodorom, a dočekala ga je premijerka Ana Brnabić, koja je poručila da se večeras šalje poruka solidarnosti i zajedništva.

26 Mart 2020 23:28
Još jedan avion sa medicinskom pomoći i opremom za Srbiju u borbi protiv virusa korona sleteo je večeras na beogradski aerodorom, a dočekala ga je premijerka Ana Brnabić, koja je poručila da se večeras šalje poruka solidarnosti i zajedništva.

BEOGRAD - Još jedan avion sa medicinskom pomoći i opremom za Srbiju u borbi protiv virusa korona sleteo je večeras na beogradski aerodorom, a dočekala ga je premijerka Ana Brnabić, koja je poručila da se večeras šalje poruka solidarnosti i zajedništva.

Medicinska oprema i pomcoh dopremljena je iz Kine, a troškove prevoza snosi EU, dok je u organizaciji pomogao Razvojni program UNDP.


UNDP će pružiti podršku i u socio-ekonomskom oporavku

BEOGRAD - Stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija razvoja (UNDP) Fransis Pikap rekla je da je avion koji je večeras na beogradski aerodrom dopremio više od 40 tona medicinske opreme za borbu protiv korona virusa samo jedan od mnogobrojnih aviona sa najnužnijom medicinskom opremom koji će doći u Srbiju.

"Ponosni smo što smo mogli da združimo snage u partnerstvu sa Evropskom Unijom i to samo predstavlja nastavak naše uspešne saradnje. Pored toga što UNDP podržava sve napore da se što pre obezbede najneophodniji medicinski materijali i oprema, mi ćemo isto tako pružati našu podršku u socioe-konomskom oporavku Srbije", kazala je Pikap.


HBIS Grupa donirala materijal za sprečavanje širenja epidemije

BEOGRAD - HBIS Grupa iz Kine (HBIS Group) donirala Vladi Srbije medicinski materijal i zaštitnu opremu za borbu protiv širenja epidemije.

Donaciija se sastoji od 100.000 zaštitnih maski, 500.000 pari medicinskih rukavica, 10.000 zaštitnih uniformi, 30.000 medicinskih vizira, 20 uređaja za detekciju povišene temperature i 25.000 Covid-19 testova.


Fabrici: Za EU je solidarnost deo našeg DNK

BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izjavio je večeras da je EU sada, kada virus korona napada čitavu Ervopu i ugrožava živote ljudi i privrede država, tu da pruži podsršku i pomogne građanima Srbije, kada je to najpotrebnije.

“U teškim vremenima ono što je pozitivno je solidarnost svih nas da pomognemo. Za EU solidarnost je deo našeg DNK”, rekao je Fabrici na aerodromu gde je u društvu premijerke Ane BrnabIć dočekao avion sa mediciskom pomoći iz Kine, u čemu je pomogla i EU.


Brnabić:Solidarnost najvažnija u borbi protiv korona virusa

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić poručila je, pošto je u Srbiju sleteo avion s medicisnkom pomoći iz Kine, čiju je organizaciju pomogao UNDP, a troškove transporta snosi EU, da se večeras šalje poruka solidarnosti i zajedništva.

"Ako mogu da kažem da postoji poruka koju šaljemo večeras, to je poruka solidarnosti i zajedništva. Ovo je prelep primer kako svet postaje jedno u teškim vremenima”, rekla je Brnabićeva.


Čen: Solidarnost je snaga

BEOGRAD - Dopremanje opreme iz Kine u Srbiju, uz pomoć Evropske unije i UNDP, dobar je pokazatelj solidarnosti čovečanstva, kada Srbija, Kine, EU i UN zajedno rade i bore se zajedno protiv virusa korona, izjavila je večeras ambasadorka Kine u našoj zemlji Čen Bo.

Budući da je među kineskim kompanijama koje su donirale medicinsku pocmoh Srbiji, i HBIS, koja je preuzela smederevsku Železaru, Čen je ponovila da je upravo Železara simbol čeličnog prijateljstva dve zemlje.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa


ANA BRNABIC

vrh strane