8. maj 2024 23:38

Hristijan Mickoski: Narod je uspeo, Makedonija je pobedila

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hristijan Mickoski: Narod je uspeo, Makedonija je pobedila

Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

SKOPLJE - Predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski ocenio je istorijskom njihovu ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima i ubedljivu pobedu njihovog predsedničkog kandidata Gordane Siljanovske, poručivši da je, kako je rekao, ovo pobeda cele nacije.

„Mi smo uspeli, vi ste uspeli. Makedonija je pobedila. Istorijska pobeda naroda. Pobedila je Makedonija, koja pripada Makedoncima, Albancima, Turcima, Srbima, Vlasima, muslimanima, ateistima, ponosnim narodima. Vlada je pala, a za to ima razloga. Kriminal, korupcija, konfiskovana država, tenderi, nepotizam i još 100 drugih je razloga zbog kojih je država trpela. Narod je bio razočaran. Večeras su konačno poraženi“, rekao je Mickoski u sedištu stranke, gde je okupljen veliki broj njihovih pristalica.

Lider VMRO-DPMNE je rekao da SDSM i najuticajnija etničkih Albanaca DUI, koje je nazvao izdajnicima, konačno idu u opoziciju.

„Pobeđene su i izdaje, podele, onih 100 ljudi iz DUI i SDSM koji su mislili da su gospodari naših života. Danas ih boli glava, i ima razloga. Odgovaraće do poslednjeg, svako ko je počinio zločin i učestvovao u korupciji, mora da ima odgovornost po pravdi i zakonima", poručio je Mickoski na konferenciji za novinare.

Rekao je i da večerašnja pobeda za njih ima posebnu satisfakciju, jer je narod pokazao da, kako je kazao, neće dozvoliti pojedincima da stvaraju krize, a sebe da štite preko institucija.

"DUI je pokazao da je stranka koja najmanje brinula o Makedoniji i sve im je udarilo u glavu. Vreme je i da SDSM ode u opoziciju. Narod ih je naučio lekciju i vratio svoju zemlju. Makedonija će imati budućnost zasnovanu na vrednostima i nadi. Večeras ima razloga za slavlje. Pamtim svako obećanje, i daću poslednji atom snage da ga ostvarim i da ne razočaram narod", rekao je Mickoski.

Večeras se, kazao je, pokazalo da ne postoji Makedonija DUI, Makedonija SDSM, ni VMRO-DPMNE, niti bilo koja politička partija, već da, kako je poručio, postoji samo jedna večna, nezavisna i slobodna Makedonija.