27. april 2024 15:13

Ostoja Mijailović nakon produžetka ugovora sa Željkom Obradovićem: Očekuje nas sjajan period

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ostoja Mijailović nakon produžetka ugovora sa Željkom Obradovićem: Očekuje nas sjajan period

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović potpisao je danas novi dvogodišnji ugovor sa Partizanom i ostaće trener košarkaša "crno-belih" do juna 2026. godine, zvanično je potvrđeno na vanrednoj konferenciji za medije koju je sazvao predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Na konferenciji za medije, na kojoj je i Obradović, saopšteno je da su se dve strane prethodnih dana dogovorile, a danas i zvanično potpisale ugovor na još dve sezone.

Obradoviću je ovo drugi put da je trener Partizana. Na klupi "crno-belih" sedeo je od 1991. do 1993. godine, a 1992. je predvodio klub do najvećeg uspeha i osvajanja titule prvaka Evrope.

Srpskom stručnjaku bila je to prva od ukupno devet titula prvaka Evrope, po jednom je taj uspeh ponovio sa Huventudom, Realom i Fenerbahčeom i pet puta sa Panatinaikosom.

Tekući mandat Obradović je počeo 2021. godine, a prošle sezone je sa Partizanom osvojio ABA ligu, čime je prekinut desetogodišnji "post" Partizana u regionalnom takmičenju. To je zasad jedini trofej koji je osvojio Obradović, s tim da je prošle sezone doveo Partizan na korak od plasmana na Fajnal-for Evrolige, ali je Real posle 0:2 u četvrtfinalnoj seriji preokrenuo na 3:2, prošao dalje, zatim i osvojio pehar.

Očekuje nas sjajan period

Izvinjavam se, zvali smo jutros za danas, idem na put u ponedeljak, važno je pre ovih utakmica u ABA ligi da odradimo neke važne stvari, ima novo u Partizanu, naš Željko Obradović je produžio ugovor na još dve sezone, rekao je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović na vanrednoj konferenciji za medije.

"Čestitam Željko na ovom ugovoru, čestitam svim partizanovcima i mislim da nas očekuje sjajan period, radili smo zajedno, odradili smo mnogo na sportskom, organizacije, sama činjenica da smo drugu godinu zaredom najgledaniji klub u Evroligi, to nešto znači. Uspeli smo svi zajedno od uprave do navijača, trenera, celog stručnog štaba, navijača, ovo je kolektivni uspeh", istakao je Mijailović.

Znam da navijači uvek uspeh gledaju kroz trofeje i rezultate, mi smo uzeli trofej posle decenije, igramo zasluženo Evroligu, ove sezone se borimo da ostane u našim vitrinama, daćemo sve od sebe, dodao je on. "Postavićete pitanje, zašto dve godine? Kao partizanovac i predsednik želim da ostane koliko god bude želeo, reći će i on sam više od tome, šta njemu znači Partizan. Ova uprava na čelu sa mnom ima mandat na dve godine, a kao predsednik posle mandata ne mogu da garantujem. Jednostavno, to se uklapa, taj ugovor ne znači ništa, što se tiče Partizana i svih nas, siguran sam u njega", poručio je Mijailović.