29. april 2024 12:47

Stojčić: Sportski tereni na Čukarici zadržaće svoju namenu, građani da ne strahuju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stojčić: Sportski tereni na Čukarici zadržaće svoju namenu, građani da ne strahuju

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gradski urbanista Marko Stojčić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić razgovarali su danas sa građanima te opštine kojima su objasnili da nemaju razloga za brigu da će dva sportska terena u Dobrinovićevoj ulici postati građevinska parcela na kojoj bi bili izgrađeni neki objekti.

Stojčić je objasnio da su građani zabrinuti jer je u toku pravni postupak u kome privatno lice pokušava da se upiše kao vlasnik tog prostora, ali da će Grad utvrditi da li je postupak zakonit i da će, ukoliko se pokaže da privatno lice ima neka prava, u skladu sa zakonom pribaviti u svoje vlasništvo zemljište na kojem se nalaze dva sportska terena.

"Stav grada Beograda i opštine Čukarica je da će se završiti plan detaljne regulacije koji predviđa da na ovom prostoru bude javna zelena površina koja je u vlasništvu grada Beograda, kojom upravlja Grad i koju održava Zelenilo Beograd. To smo sada rekli i građanima okolnih objekata", rekao je Stojčić novinarima.

Stojčić je istakao i da Grad neće odustati od toga da se sada ili u budućnosti na tom prostoru nalazi išta drugo, osim zelenih površina sa sportskim terenima.

"Naravno da ostaju sportski tereni, naravno da ostaje javna zelena površina, ne odustajemo od toga, grad Beograd stoji uz ove ljude", rekao je Stojčić.

Stojčić je naveo i da očekuje da će već sledeće godine Grad moći da izdvoji određena sredstva za rekonstrukciju terena, kao i za nabavku novih klupa i svega što je potrebno.