1. maj 2024 11:47

Dodik: Srpska je uvek ponosna kada Srbija gradi, to doživljavamo kao naše

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Srpska je uvek ponosna kada Srbija gradi, to doživljavamo kao naše

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Republika Srpska uvek ponosna kada Srbija nešto gradi, jer to doživljava kao nešto svoje.

"I na ovom stadionu, kada se on izgradi, mnogi naši ljudi iz Republike Srpske doći će ovde da navijaju za našu reprezentaciju", izjavio je Dodik na ceremoniji polaganja kamena temeljca za Nacionalni fudbalski stadion u Surčinu.

Ocenio je da u teškim i izazovnim vremenima i složenim političkim okolnostima Srbija pokazuje sposobnost da ide dalje i da gradi objekte kao što su auto-putevi i stadioni.

"Na red je došao da se izgradi i ovaj nacionalni stadion, kao i znak ne samo građevinskog uspeha, nego i nacionalnog ponosa. Zato je veoma važno znati i primetiti da je to sve rezultat jednog uspešnog tima koji vodi predsednik Vučić, koji nikad ne odustaje, koji uvek ide dalje i koji ne staje", poručio je Dodik.

Naveo je da će izgradnja stadiona za sve Srbe biti epicentar sportskih reprezentativnih dostignuća i poželeo uspeh Srbiji, da nastavi da se razvija i gradi.

Česitao je predsedniku Vučiću, Srbiji, Republici Srpskoj i svim Srbima i zahvalio se, kako je istakao, prijateljima iz Kine, koji učestvuju u izgradnji.