30. april 2024 19:51

Slovenački kulinarski tim treći na takmičenju za najbolji doručak u NASA

Izvor: TANJUG

podeli vest

Slovenački kulinarski tim treći na takmičenju za najbolji doručak u NASA

Foto: Shutterstock.com/Nadezda Murmakova, arhiva

HJUSTON - Slovenački studenti napravili su treći najbolji doručak na NASA HUNCH kulinarskom takmičenju, gde su se u finalu nadmetali kao jedina neamerička ekipa.

Njihov jelovnik se sastojao od ječmene kaše, veoma zastupljenog jela u Sloveniji, u kombinaciji sa sušenim kruškama, orasima i dimljenim tofuom, prenosi agencija STA.

Slovenački tim činila su dva studenta iz Ljubljane koja pohađaju specijalističke studije iz nauke o hrani i njihovi mentori.

Na ovogodišnjem nademtanju takmičari, studenti kulinarstva, morali su da pripreme slani doručak sa najmanje jednim povrćem.

Takmičari su takođe morali da poštuju stroga pravila o nutritivnoj vrednosti jela, a ekipa iz Slovenije je zbog strogih carinskih pravila morala da nabavi sve potrebne sastojke u Hjustonu.

Dimljeni tofu nisu uspeli da pronađu, ali problem su rešili tako što su zamolili jedan restoran da im na roštilju nadimi obični tofu.