28. jun 2023 22:26

Natalija Šadrina: Velika mi je čast što predstavljam Srbiju na Evropskim igrama u Krakovu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Natalija Šadrina: Velika mi je čast što predstavljam Srbiju na Evropskim igrama u Krakovu

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

KRAKOV - Reprezentativka Srbije u boksu Natalija Šadrina izjavila da je srećna što je obezbedila medalju na Evropskim igrama u Krakovu i plasman na Olimpijske igre naredne godine u Parizu.

Šadrina je danas u četvrtfinalu EI u kategoriji do 60 kilograma pobedila Hrvaticu Saru Beram.

"Do kraja nisam shvatila šta se desilo, u šoku sam. Velika mi je čast što predstavljam Srbiju na ovom takmičenju, mnogo sam srećna što mi se ukazala ta prilika, za ovo sam se spremala godinama. Nisam još u potpunosti svesna šta sam uspela da postignem ovde, ali očekuju me još polufinale i finale, tako da idemo dalje istim tempom", izjavila je Šadrina, preneo je Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Plasman u polufinale EI i učešće na OI u Parizu izborio je i Vahid Abasov u kategoriji do 71 kilogram. On je u četvrtfinalu savladao takmičara iz Jermenije Madojana Gurgena.

"Ostvarili smo svoj cilj, osvojili smo licencu za odlazak na OI, samim tim smo uzeli medalju na EI. Posle evropske i svetske medalje koje smo osvojili u boksu, stigao je red da se kvalifikujemo i na OI. Nadam se da nećemo stati na ovom koraku, da ćemo otići korak dalje, očekujem plasman u finale i naravno odlazak na OI i osvajanje medalje", rekao je selektor muške bokserske reprezentacije Milan Piperski.

Nina Radovanović nije uspela da izbori polufinale EI, pošto je u kategoriji do 50 kg poražena od Italijanke Đordane Sorentino posle podeljenog mišljenja sudija.

Omer Ametović poražen je u četvrtfinalu kategorije do 51 kg od boksera iz Velike Britanije Kiaran Bredli Mekdonalda.

"Nisam uspeo da se kvalifikujem na OI, dao sam sve od sebe, borio sam se časno za svoj grb koji nosim. Borba je bila sjajna i siguran sam da će mi ovo iskustvo značiti. Idemo dalje, treniramo, čekaju me nova takmičenja", izjavio je Ametović.

Bokser Aleksej Šendrik zaustavljen je u četvrtfinalu u kategoriji do 63.5 kg izgubivši od Mađara Ričarda Kovača.

Triatlonac iz Srbije Ognjen Stojanović zauzeo je 36. mesto u konkurenciji od 58 takmičara završivši trku u vremenu 1:50:44.

Srpska predstavnica u tekbolu Anastasija Lemajić izgubila je prvi meč u grupi od Austrijanke Andree Zomer, dok je u drugom duelu odnela pobedu nad Hrvaticom Antonijom Vranić. U poslednjem meču grupne faze takmičenja, Lemajićeva je poražena od Lujze Janiček iz Mađarske i tako je završila svoj nastup u singlu na EI.

Srpska takmičarka u badmintonu Marija Sudimac je porazom od Čehinje Tereze Svabikove završila takmičenje na EI.

Streljački miks tim koji čine Teodora Vukojević i Milutin Stefanović osvojio je šesto mesto u kvalifikacijama discipline puška-trostav 50m, dok je par Andrea Arsović/Milenko Sebić zauzeo 17. mesto.