15. novembar 2023 13:21

Ministar Martinović otvorio virtuelni Sajam studentske stručne prakse; Za godinu dana otvoreno 60 upravnih mesta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Martinović otvorio virtuelni Sajam studentske stručne prakse; Za godinu dana otvoreno 60 upravnih mesta

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović otvorio je danas virtuelni Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi, za akademsku 2023/2024. godinu.

Martinović je prilikom otvaranja Sajma naveo da će tokom treće po redu stručne prakse studenti dobiti priliku da radno iskustvo steknu na jednoj od 890 pozicija koje su im na raspolaganju u 73 organa u 33 grada i opština širom Srbije.

"Pozivam studente da prigrle ovu šansu i da se prijave. Budite sigurni da će vam stečena znanja koristiti, jer i ako ne budete radili u Javnoj upravi, imajte u vidu da veliki broj kompanija sarađuje sa državom“, rekao je Martinović.

Za godinu dana otvoreno 60 jedinstvenih upravnih mesta

Ministar Martinović rekao je danas da je u proteklih godinu dana otvoreno 60 jedinstvenih upravnih mesta, čime se državna uprava približila građanima.

Martinović je za Tanjug naveo da je resor na čijem je čelu tokom proteklih godinu dana realizovao važne projekte za lokalne samouprave iz budžetskog fonda Ministarstva, koji je za ovu godinu iznosio 490 miliona dinara.  

Ministar je rezimirajući proteklih godinu dana dodao i da je usvojeno nekoliko važnih akata u Narodnoj skupštini. "Tu su i izmene i dopune zakona o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave i autonomnim pokrajinama. Usvojena je važna uredba koja je takođe nastavak procesa digitalizacije i približavanja uprave građanima", naveo je Martinović.