11. decembar 2023 16:13

Direktorka Opšte bolnice u Prokuplju: Rekonstrukcija Zdravstvenog centra važna i za pacijente sa KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktorka Opšte bolnice u Prokuplju: Rekonstrukcija Zdravstvenog centra važna i za pacijente sa KiM

Foto: Tanjug/video

PROKUPLJE - Direktorka Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju Snežana Arsić izjavila je da će rekonstrukcija Zdravstvenog centra imati veliki značaj ne samo za pacijente iz ovog grada, već i za one koji žive na Kosovu i Metohiji.

Arsić je za Tanjug rekla da će na jednom mestu biti dom zdravlja i bolnica, što znači da će pacijenti u vrlo kratkom vremenu dobiti neophodnu pomoć lekara, uključujući i specijalističke preglede.

"Put do uspostavljanja dijagnoze će biti mnogo skraćen i to će rešavati u toku jednog dana", rekla je ona i dodala da očekuje da kompletna rekonstrukcija bude gotova do juna sledeće godine.

Dodala je da će bolnica u Prokuplju dobiti magnetnu rezonancu, skener, kao i da će veći broj lekara biti zaposlen.

"Sada ćemo po prvi put u novoj bolnici dobiti magnetnu rezonancu, što će dosta da nam znači, zbog toga što smo pacijente morali da šaljemo u Niš", rekla je ona.

 

Istakla je i da ova zdravstvena ustanova već ima skoro sva odeljenja, uključujući internističku službu, neurologiju, infektivno, hirurgiju, ortopediju, urologiju, ginekologiju i mnoga druga, ali da će nakon rekonstrukcije sve ove službe imati mnogo bolje uslove za rad.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Prokuplju, gde će obići radove na drugoj fazi rekonstrukcije Zdravstvenog centra.