8. maj 2024 09:47

Gorica Đokić: Svetski dan borbe protiv raka jajnika ove godine u znaku priče o sreći

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gorica Đokić: Svetski dan borbe protiv raka jajnika ove godine u znaku priče o sreći

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - U Srbiji svakog danatri žene obole, a jedna umre od raka jajnika, izjavila je danas Gorica Ðokić iz Udruženja “Progovori” koje učestvuje ove godine u obeležavanju Svetskog dana borbe protiv raka jajnika, pod sloganom "Sreća, pazi snima se".

"Svetski dan borbe protiv raka jajnika obeležava se pod sloganom "Sreća, pazi snima se", ujedno je i prilika da udruženje "Progovori" predstavi novu kampanju i najavi snimanje velikog dokumentarnog filma o svakodnevnoj borbi sa ovim malignim oboljenjem”, rekla je Ðokić za Tanjug.

U Srbiji će 11. godinu po redu biti obeležen Svetski dan borbe protiv raka jajnika, najmrtonosniji ginekološki kancer od kojeg u našoj zemlji godišnje oboli oko 800 žena, dok rak jajnika odnese više od 450 života.

Đokić je rekla da “današnji događaj povodom Svetskog dana borbe protiv raka jajnika neće imati uobičajenu formu i program".

"Biće to konferencija za medije, sa svim učesnicima, panelistima i porukama, ali će pre svega biti priča o sreći. O jednoj neobičnoj sreći, našoj sreći. Na nju, čak i mi onkološke pacijentkinje, imamo neograničeno pravo. Nije u pitanju bajka, nije ni uspavanka, ne završava se uvek srećno na kraju, a i sam pojam sreće ovde ima drugačije značenje”, rekla je Ðokić.

Prema njenim rečima, "priča o raku jajnika ne može na odloženo, nema je naknadno na jutjubu ili društvenim mreža".

"Mora odmah, mora sada, mora uživo. Jer, ni borba ni život nemaju reprizne termine”, rekla je Ðokić.