9. maj 2024 15:13

Institut za transfuziju krvi: Davanje krvi najhumaniji gest

Izvor: TANJUG

podeli vest

Institut za transfuziju krvi: Davanje krvi najhumaniji gest

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Institut za tranfuziju krvi Srbije saopštio je danas, povodom predstojećeg Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maja, da je davanje krvi najhumaniji gest zasnovan na dobrovoljnosti, besplatnosti i anonimnosti, a svako davanje krvi vraća nekome osmeh i omogućava mu korak u bolji i sigurniji život.

Institut je čestitao svim dobrovoljnim davaocima krvi dan dobrovoljnih davalaca i saopštio na kojim lokacijama se predstojeće sedmice može dati krv.

"Krug sreće se okreće, jer si ga baš ti zavrteo! Hvala što čuvaš ovaj krug", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je radno vreme Insituta za transfuziju krvi Srbije u ulici Svetog Save u Beogradu radnim danima od 7 do 19 časova, a subotom i praznicima od 8 do 15 časova.

U ponedeljak, 13. maja, dobrovoljni davaoci će moći da daju krv na Novom Beogradu u autobusu kod Savills PLC, Coreside, Business Point Belgrade od 10 do 13 časova, zatim u autobusu kod starog Merkatora od 10 do 14 časova, u Kondinoj 13 od 11 do 15 časova, kao i u požarevačkom Domu Crvenog krsta od 8 do 14 časova.

U utorak, 14. maja, dobrovoljni davaoci će moći da daju krv u valjevskom Crvenom krstu od 9 do 15 časova, u osiguranju Wiener Stadtische na Novom Beogradu od 9 do 13 časova, kao i u autobusu u bloku 19 na Novom Beogradu od 10 do 12:30 časova, u Domu omladine u Novom Pazaru od 9 do 14 časova, kao i u Visokoj školi za informacione i komunikacione tehnologije na Paliluli od 10 do 15 časova.

U sredu, 15. maja, dobrovoljni davaoci će moći da daju krv u Centru za kulturu "Masuka" u Velikoj Plani od 9 do 14 časova, u lazarevačkoj Elektrodistribuciji od 9 do 14 časova, u autobusu kod JKP "Beogradske elektrane" na Novom Beogradu od 9 do 13 časova, u požarevačkom Kazneno-popravnom Zavodu "Zabela" od 9 do 14 časova, u srednjoj školi "Kraljica Jelena" u Raškoj od 9 do 14 časova, kao i u šabačkom Kulturnom centru od 9 do 15 časova.

U četvrtak, 16. maja, dobrovoljni davaoci će moći da daju krv u kostolačkom Preduzeću za proizvodnju, remont i montažu od 9 do 14 časova, u "Vukovom domu kulture" u Loznici od 10 do 15 časova, u mladenovačkoj Biblioteci "Despot Stefan Lazarević" od 10 do 16 časova, u obrenovačkom Crvenom krstu od 9 do 14 časova, kao i u Kući mira u Tutinu od 10 do 15 časova.

U petak, 17. maja, dobrovoljni davaoci će moći da daju krv u autobusu u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu od 12 do 16 časova, kao i u autobusu kod Doma zdravlja "Dr Simo Milošević" u Požeškoj ulici od 9 do 14 časova.

U subotu, 18. maja, dobrovoljni davaoci će moći da daju krv u Osnovnoj Školi "Nikola Tesla" u Vinči od 9 do 14 časova, u autobusu ispred tržnog centra "Delta city" na Novom Beogradu od 11 do 15 časova, u autobusu ispred tržnog centra "Karaburma" od 10 do 15 časova, kao i u prostoru "Miljenko Dereta" na Starom gradu od 11 do 17 časova.

U nedelju, 19. maja, dobrovoljni davaoci će moći da daju krv u autobusu ispred tržnog centra "Big" na Rakovici, kao i u autobusu u naselju Dublje u Bogatiću, od 9 do 14 časova.

"Sreća je kad možeš da pomogneš. Spasi život, daj krv", zaključuje se u saopštenju Instituta za transfuziju krvi Srbije.