22. decembar 2023 11:21

Milosavljević: Srbija je navikla na pritiske spolja, ponašaćemo se u skladu sa izbornim proceduram

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milosavljević: Srbija je navikla na pritiske spolja, ponašaćemo se u skladu sa izbornim proceduram

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Mi znamo kakve su procedure i prema tim procedurama ćemo se ponašati, mislim da pritisci nisu ništa novo za naše političko okruženje, izjavio je danas politikolog Zoran Milosavljević povodom objave Ministarstva spoljnih poslova Nemačke o izborima u Srbiji.

On je za Tanjug rekao da je Srbija pokazala svojom politikom, vođenom u prethodnoj deceniji, da je uspela na određeni način sačuva svoju neutralnost, svoje odluke i da postupa u skladu sa nacionalnim interesima.

Dodao je da sa našim evropskim partnerima treba da budemo ekonomski partneri, da rastemo zajedno, ali da ipak neke naše odluke moramo donositi samostalno.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova se objavom na Tviteru oglasilo 18. decembra, komentarišući izbore u Srbiji.

Na pitanje koliko lista "Srbija protiv nasilja" računa na podršku zapada u zahtevu da se ponište izbori na svim niovima, Milosavljević je odgovorio da su rezultati izbora koji su građani izdejstvovali, kao i poverenje koje su dali, legitimni.

"Videli smo da ta tendencija poništavanja ili nepriznavanja izbora, a i pre nego što su izbori došli videli smo kakav je sled događaja bio od takozvanih protesta i svega onoga što je bilo remetilačko po građane Srbije", naveo je on.

Istakao je da je unutrašnja stabilnost sada najbitniji prioritet Srbije i da, ako imamo unutrašnju stabilnost, možemo računati i na regionalnu stabilnost.