11. april 2024 14:15

Jovanov: Teško je voditi dijalog sa nekim ko to ne želi, mi smo i dalje za razgovor

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jovanov: Teško je voditi dijalog sa nekim ko to ne želi, mi smo i dalje za razgovor

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov izjavio je da su predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" danas došli na razgovore o izbornim uslovima samo da bi, kako je rekao, napustili sastanak, dodajući da oni nisu želeli da razgovaraju ni o sopstvenim predlozima.

"U ime najveće poslaničke grupe želim da kažem da smo mi i dalje raspoloženi za razgovor i da ćemo prisustvovati sastancima, da na neki način spustimo tenzije u društvu i pronađemo rešenja koja će unaprediti izborni proces", rekao je Jovanov.

Jovanov je ocenio da je "teško voditi dijalog ako sa druge strane imate nekoga kome nije do dijaloga stalo".

Šef poslanika je podsetio da su ranije održana dva sastanka, na poziv predsednice parlamenta Ane Brnabić, o primenama preporuka ODIHR-a i da se tada opozicija držala svojih teza, odnosno tri zahteva.

"Tražili su da prihvatimo sve zahteve ili neće da učestvuju u razgovorima, a posle kažu da to nije ultimatum. Pa šta je to onda?", upitao je Jovanov.

On je dodao da su onda predstavnici opozicije dobili novu ponudu vezano za lokalne izbore, a danas su se, kako kaže, vraćali na to da svi izbori budu održani 2. juna.

"Nije više tema ni birački spisak, ni preporuke ODIHR-a, ni sloboda medija, samo da li će svi izbori biti 2. juna ili na jesen...pri tom jedni traže 2. juna drugi na jesen, mi čak nemamo usaglašene stavove šta oni hoće", rekao je Jovanov.

Jovanov je istakao da predstavnici tog dela opozicija nisu želeli da razgovaraju ni o realizaciji njihovih predloga, da se formira komisija koja bi istražila birački spisak, niti o medijima.

"Danas su došli da bi napusitli sastanak, da bi napustili dijalog. Ovo je treći put da je miniran sastanak", zaključio je Jovanov.