30. april 2024 15:28

Ministarka Maja Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Maja Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

"Na taj način, doprineće se i povećanju pravne sigurnosti, koja će uticati na veći priliv naročito stranih investicija, što će dovesti do još većeg ekonomskog napretka Republike Srbije i povećanja životnog standarda građana", rekla je Popović koja će i u narednoj Vladi voditi Ministarstvo pravde.

U saopštenju tog ministarstva se navodi da Popović ostaje posvećena jačanju kadrovskih i infrastrukturnih kapaciteta pravosudnih organa.

"U narednom periodu predstoji rekonstrukcija i izgradnja objekata pravosudnih organa u Kruševcu, Smederevu, Senti i Kraljevu, kao i Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Trećeg osnovnog suda i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Privrednog suda u Somboru", rekla je ministarka i poručila da nastavlja sa otklanjanjem svih nedostataka postojećeg krivičnog zakonodavstva kako bi se svim građanima Srbije pružila adekvatna krivičnopravna zaštita.

Napomenula je da joj je izuzetna čast što će biti deo nove Vlade Srbije, da će ta Vlada državotvorno, efikasno i odgovorno nastaviti da čuva suverenitet i teritorijalnu celovitost naše zemlje i da će snažno nastaviti stvaranje boljih uslova za život svih građana.