30. april 2024 15:27

Vučić o pisanju regionalih medija: Organizovali su čitave fabrike neistina protiv Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić o pisanju regionalih medija: Organizovali su čitave fabrike neistina protiv Srbije

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas povodom pisanja regionalih medija o rezoluciji o Srebrenici da su organizovane čitave fabrike laži protiv Srbije i da bi usvajanje rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije.

"Iako sam juče nedvosmisleno na konferenciji za novinare govorio o potrebi očuvanja mira, o tome kako ćemo sve da učinimo da mir bude sačuvan. Govorio sam da bi usvajanje rezolucije u UN, značilo otvaranje Pandorine kutije i nedvosmileno rekao da to znači veliki broj novih rezolucija pred Generalnu Skupštinu UN. Danas ste mogli da vidite u regionalnim medijima, od Majke Srebenice, do svih ostalih koji kazu da je Pandorina kutija u stvari rat protiv naših komsija, dalje naoružavanje, iako je bilo potpuno jasno da to veze jedno sa drugim nema", rekao je Vučić o obraćanju na istagram nalogu buducnostsrbijeav.

Istakao je da se mnogi osećaju, kako je naveo zbog toga što se Srbija naoružava.

"Svi su zabrinuti i osećaju se ugroženim zbog srpskog naoružavanja, pogresili su. Nismo mi dobili rafale, već Hrvatska, NATO je je taj koji ubrzava svoje programe naoružavanja i mi nemamo ništa protiv toga. Mi se normalnim, uobičajenim tokom naoružavamo, onoliko koliko je potrebno da bi jedna mala suverena, nezavisna zemlja mogla da opstane", rekao je Vučić.

On je istakao da nije važno da li se protiv Srbije vodi personalana ili ne "hajka".

"Oni pokazuje nervozu i misle da će sa lakoćom da ostavre svoje ciljeve da sruše Srbiju na kolena. Da samo Srbija ponižena, pozarežena,moze da bude dobra Srbija. Za nas Srbija nema alternativu, samo pobednička, znači ekonomski uspešna, napredna, suverana i slobodna Srbija je ona za koju dišemo, za koju živimo i koju volimo više od svega. Bez obzira na te fabrike laži pobediće Srbija", rekao je predsednik.