9. maj 2024 14:15

Izbegličke porodice dobile stanove u Mladenovcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izbegličke porodice dobile stanove u Mladenovcu

Foto: Tanjug/video

MLADENOVAC - Komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić uručili su danas ključeve stanova za dve izbegličke porodice.

Stanisavljević je tom prilikom istakla važnost pružanja podrške izbeglicama i interno raseljenim licima i naglasila da je pružanje mogućnosti za nov početak važan element u izgradnji humanog društva, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

"Današnji dan je važan za porodice koje su konačno rešile svoje stambeno pitanje, jer imati svoj krov nad glavom predstavlja i novo poglavlje i nov početak pun nade i optimizma, a za nas je to motivacija da nastavimo sa solidarnošću i humanim delovanjem prema onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekla je Stanisavljević.

Dodala je da je tokom 2023. godine Komesarijat za izbeglice opštini Mladenovac dodelio sredstva kojima je pružena pomoć za 127 porodica.

"Ovo je konkretan korak ka poboljšanju kvaliteta života izbeglica i interno raseljenih lica, pružajući im osnovne uslove za dostojanstven i siguran život", rekla je Stanisavljević.

Komesarka je dodala da će Komesarijat nastaviti i u budućnosti da radi istom predanošću kako bi svaka porodica imala smeštaj i osnovne uslove za život.

Opština Mladenovac, uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, je tokom prethodnih godina pružila podršku za 364 porodice izbeglica i interno raseljenih lica, kroz različite vidove pomoći.

"To uključuje dodelu stambenih jedinica, građevinskog materijala, ekonomsko osnaživanje, kao i dodelu paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći", dodaje se u saopštenju Komesarijata za izbeglice.