30. april 2024 16:47

Ruski projektili pogodili železničku infrastrukturu u Harkovu, najmanje jedna žrtva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ruski projektili pogodili železničku infrastrukturu u Harkovu, najmanje jedna žrtva

Foto: AP Photo/Andrii Marienko

HARKOV - Ruski projektili pogodili su danas železničku infrastrukturu u Harkovu na severoistoku Ukrajine i usmrtili najmanje jednu osobu, potvrdili su lokalni zvaničnici.

"Na meti ruskih projektila su bila dva gradska kvarta", objavio je na svom Telegram kanalu guverner Oleh Sinegubovm navodeći da je najmanje devet osoba povređeno, prenosi Ukrajinska Pravda.

Ukrajinska državna železnička kompanija saopštila je da je jedan od njenih zaposlenih u dvadesetim godinama života smrtno stradao u ruskom napadu.

"Ovo je još jedan ciljani udar neprijatelja na civilnu železničku infrastrukturu", objavila je ukrajinska železnica na Telegramu ne navodeći detalje o stepenu oštećenja infrastrukture.

U današnjem ruskom napadu oštećene su administrativne i civilne zgrade, kao i više vozila, potvrdio je Sinegubov.

Rusija je ciljala železničku infrastrukturu u pokušaju da omete isporuke oružja iz SAD, izjavio je neimenovani obaveštajni izvor u Kijevu.

Ministar odbrane Ruske Federacije izjavio je da će ruske snage intenzivirati napade na ukrajinske logističke centre.

Harkov, koji se nalazi 30-ak kilometara od granice sa Rusijom dugo je na udaru ruskih snaga, ali poslednjih meseci napadi na civilnu i energetsku infrastrukturu su postali intenzivniji.

 

U ukrajinskom granatiranju sela Kozino poginula jedna žena

Guverner Kurske oblasti Roman Starojt izjavio je danas da je jedna žena ubijena, a tri osobe su hospitalizovane nakon ukrajinskog granatiranja sela Kozino, prenela je agencija Rojters.

"Danas popodne, ukrajinske snage su ponovo granatirale selo Kozino: U okružnoj bolnici je jedna žena podlegla povredama", napisao je on na svom Telegram kanalu, prenela je RIA Novosti.

Starojt napominje u svom saopštenju da su dvojica ranjenika iz istog sela prevezena helikopterom hitne pomoći u Kursku regionalnu bolnicu.