1. maj 2024 22:39

Guverner: Najmanje 13 osoba ranjeno u ruskom napadu raketama na Odesu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Guverner: Najmanje 13 osoba ranjeno u ruskom napadu raketama na Odesu

Foto: AP Photo/Andrii Marienko

ODESA - Najmanje 13 osoba povređeno je večeras u ruskom napadu balističkim raketama na grad Odesu, rekao je regionalni guverner Oleh Kiper.

Nekoliko eksplozija prijavljeno je u južnom ukrajinskom lučkom gradu Odesi u 22.00 po lokalnom vremenu, gotovo odmah nakon što je u regionu zazvonio alarm za vazdušnu opasnost, preneo je Kijev independent.

Fotografije koje je objavila medijska kuća "Suspilne" pokazuju požar i dim koji se diže nakon ruskih udara, što se može videti i na društvenim mrežama.

Oblast Odesa i druge južne regije Ukrajine redovne su mete ruskih raketnih i bespilotnih napada, piše kijevski list.

Ruske snage su, dodaje se, takođe lansirale tri balističke rakete tipa Iskander-M na Odesu rano jutros, ubivši troje ljudi i povredivši troje.

U ruskom napadu na selo Lipci u Harkovskoj oblasti poginula žena

U napadu ruskih trupa na selo Lipci u Harkovskoj oblasti poginula je 78-godišnja žena, saopštilo je regionalno tužilaštvo u Harkovu.

"Prvog maja, oko 16.10 časova, ruska vojska je granatirala selo Lipci u Harkovskoj oblasti. Zabeležen je direktan pogodak u stambeni objekat. Jedna 78-godišnja žena preminula je od zadobijenih povreda od gelera", navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

Prema preliminarnim podacima, ruske snage su gađale selo minobacačem.

Ukrajinska agencija ranije je prenela da su dve osobe su poginule, a devet je povređeno u ruskom granatiranju sela Zoločiv u Harkovskoj oblasti sa tri navođene avionske bombe.

Oštećeni su vodotoranj i elektromreže, administrativne zgrade, ekspozitura banke, više od 20 automobila, a uništena je i privatna kuća.

Rusija: Pogodili smo štab komande ukrajinske vojske "Jug"

Ruske snage pogodile su štab operativne komande Oružanih snaga Ukrajine „Jug“, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Prema saopštenju Ministarstva, u napadu, u kojem su korišćene rakete i artiljerija, pogođeno je osoblje ukrajinskog štaba, kao i vojna tehnika u 112. regionu, prenose RIA Novosti.

Ruska agencija javlja da su ruske trupe napale ukrajinske vojne lokacije na severnoj periferiji Harkova.

Lokalni mediji su izvestili o eksplozijama u gradu, ali nisu izneli pojedinosti.