4. maj 2024 19:34

Posle Zelenskog i Porošenko na ruskoj poternici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Posle Zelenskog i Porošenko na ruskoj poternici

Foto: shutterstock.com/Drop of Light, arhiva

MOSKVA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na poternicu bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka, a odgovarajuća poternica se pojavila u bazi podataka resora.

"Petar Aleksejevič Porošenko, 26. septembar 1965. Traže se po članu Krivičnog zakonika“, piše na dokumentu.

Krivično delo zbog kojeg se za njim traga nije obelodanjeno, prenosi RIA Novosti.

Porošenko je bio predsednik Ukrajine od 2014. do 2019. godine.

Ruski mediji preneli su danas da se na poternici Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo i ime aktuelnog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

 

Porošenko se slikao pored osvojenog ruskog tenka posle izdavanja ruske poternice

Petro Porošenko odgovorio je Moskvi, koja je danas za njim izdala poternicu, tako što se fotografisao pored osvojenog ruskog tenka na ratištu.

"Danas me je rusko ministarstvo policije stavilo na poternicu. Da li im se naši dronovi nisu dopali, ili naš sistem suprotstavljanja njihovoj špijunaži, koji trenutno radi protiv ruskih bespilotnih letelica? A možda i naša oprema i drugo oružje, nisam siguran", naveo je on na društvenim mrežama, preneo je ukrajinski portal prm.ua.

On je dodao da njemu to "izuzetno odgovara", kao i odbrambenim snagama.

"Prija mi sve što uništava rusku okupaciju na našem, ukrajinskom tlu. Nismo se zaustavili i nećemo se zaustaviti ni na jedan dan, dok ne oslobodimo celu našu zemlju", istakao je bivši lider Ukrajine.

Porošenko je napomenuo da nije naveden razlog za stavljanje na poternicu.

"Nadam da je to zbog patriotizma i ljubavi prema Ukrajini. To je meni priznanje, praktično, borbeno priznanje. Uostalom, sve što sam radio poslednjih godina sada je, očigledno, dobilo visoku ocenu", istakao je Porošenko.