8. maj 2024 22:49

Lajčak: Sa O’Brajanom i Eskobarom o dijalogu i drugim regionalnim pitanjima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lajčak: Sa O’Brajanom i Eskobarom o dijalogu i drugim regionalnim pitanjima

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

VAŠINGTON - Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom o dijalogu i drugim regionalnim pitanjima na Zapadnom Balkanu.

"Zadovoljstvo je bilo sastati se danas sa Džimom O’Brajanom i zamenikom pomoćnika (američkog državnog) sekretara Eskobarom u Vašingtonu kako bismo razgovarali o daljem putu u dijalogu i drugim regionalnim pitanjima na Zapadnom Balkanu. Ponovo smo potvrdili našu odličnu EU i SAD saradnju", naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

O'Brajan je prethodno objavio da je imao važne razgovore sa Eskobarom i Lajčakom.

"Koordinisali smo strategije za napredovanje Kosova i Srbije u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU", naveo je on.

O'Brajan je na svom nalogu na Iksu dodao da SAD snažno podržavaju dijalog "kao put ka mirnim, produktivnim odnosima".

 

O'Brajan: Značajani razgovori sa Eskobarom i Lajčakom

Pomoćnik američkog državnog sekretara Džejms O'Brajan ocenio je danas da su razgovori sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom bili značajni.

"Važni razgovori danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Koordinisali smo strategije za napredovanje Kosova i Srbije u dijalogu koji vodi EU. SAD snažno podržavaju dijalog kao put ka mirnim, produktivnim odnosima", objavio je na svom Iks nalogu O'Brajan.

Lajčak je u utorak doputovao u SAD, gde se sastao sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan, a sastanak je ocenio kao "veoma produktivan".