18. jul 2024 06:31

Veliki broj poziva Hitnoj pomoći tokom noći, u dva udesa troje povređenih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Veliki broj poziva Hitnoj pomoći tokom noći, u dva udesa troje povređenih

Foto: TANJUG/JELENA SAVIĆ

BEOGRAD - Hitna pomoć u Beogradu imala je tokom noći više od 140 poziva i 23 intervencije na javnim mestima, a prema rečima dežurnog lekara dogodile su se dve saobraćajne nesreće sa ukupno troje lakše povređenih učesnika od kojih su dvoje zbrinuti na licu mesta.

Kako je Tanjugu rečeno u Hitnoj pomoći, Beograđani su se u velikom broju javljali protekle noći zbog subjektivnog osećaja različitih zdravstvenih tegoba, ali lekari u većini slučajeva nisu mogli da utvrde ozbiljnije zdravstvene probleme ili komplikacije.

Najviše je bilo poziva hroničnih bolesnika – astmatičara, hipertenzičara, psihijatrijskih i pacijenata sa malignitetima.

Kao i prethodnih dana bilo je poziva zbog slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi alkoholisani pacijenti su prevoženi na odeljenje toksikologije VMA na detoksikaciju.

Kako je rekao dežurni lekar Hitne pomoći bilo je i nekoliko intervencija zbog lakših povreda na javnim mestima, po svemu sudeći prouzrokovanih tučama ili kao posledica povređivanja usled intoksikacije alkoholom.