6. avgust 2024 15:01

Zbog kvara kasne vozovi na deonici Rakovica-Resnik, radi se na uklanjanju uzroka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zbog kvara kasne vozovi na deonici Rakovica-Resnik, radi se na uklanjanju uzroka

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Zbog oštećenja podzemnih železničkih kablova između Rakovice i Resnika, proteklih dana na ovoj deonici pruge bilo je kašnjenja vozova iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i drugih vozova u unutrašnjem saobraćaju.

Kvar na podzemnim infrastrukturnim kapacitetima dogodio se na deonici pruge između Rakovice i Resnika, koja je duga oko sedam kilometara, saopštili su iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Dodali su da stručne službe Infrastrukture železnice Srbije rade na otklanjanju kvara, ali s obzirom na to da je reč o podzemnim kablovima, da je deonica duga, kao i da je kabl oštećen u većem svom delu, radovi još traju.

Naglašavaju da zbog oštećenja podzemnih kablova i radova koji su u toku, vozovi između Rakovice i Resnika saobraćaju smanjenom brzinom, što prouzrokuje kašnjenje vozova.

Istakli su da nastoje da se kvar otkloni što pre, kako bi vozovi između Rakovice i Resnika ponovo saobraćali propisanom brzinom i bez kašnjenja.

"Infrastruktura železnice Srbije izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog kašnjenja vozova na pruzi između Rakovice i Resnika", navodi se u saopštenju.