2. septembar 2024 10:36

Direktor OŠ "Pavle Savić" iz Mirijeva: Učenicima srećan početak, školama želim zdravu i bezbednu školsku godinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor OŠ "Pavle Savić" iz Mirijeva: Učenicima srećan početak, školama želim zdravu i bezbednu školsku godinu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Direktor Osnovne škole "Pavle Savić" iz Mirjeva Milan Krstić poželeo je danas svim učenicima u srećan početak škole, a svim školama u Srbiji zdravu, bezbednu i uspešnu školsku godinu.

On je za Tanjug rekao, da je OŠ "Pavle Savić" ove godine upisala 248 učenika prvog razreda i da ih je razvrstala u osam odeljenja.

"Naša škola je jedna od najvećih u Srbiji i ove godine brojimo 2.100 učenika, razvrstanih u 74 odeljenja. Radimo u dve smene, utvrdili smo raspored časova, a imali smo i određena kadrovska rešenja", kazao je Krstić.

On je što se tiče novina vezanih za vaspitno-obrazovni rad, rekao da je on isti kao i prošle godine i da se ostvaruje neposredan vaspitni rad, što znači da je u toj školi kabinetska nastava i da su date smernice na nastavničkom veću, kako će prve dve nedelje da započne nastava.

"Prvi čas u svim odeljenjima je ČOS, gde se učrenici upoznaju sa pravilima ponašanja, sa planom i programom rada škole i gde će odeljenjske starešine ukazati učenicima šta će se raditi, koje teme, a teme su na usvajanju pozitivnih vrednosti kod mladih, na osnovu međusobnog poštovanja i usvajanju različnosti", rekao je Krstić.

On je naglasio i da je moto ove škole " Moja škola, moj drugi dom".