2. septembar 2024 12:38

Šapić: Danas ili sutra počinje isplata 20.000 dinara za udžbenike

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Danas ili sutra počinje isplata 20.000 dinara za udžbenike

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da od danas ili sutra počinje isplata 20.000 dinara za udžbenike, koje isplaćuje Grad Beograd.

Šapić je, nakon obilaska OŠ "Laza Kostić" rekao da će isplata trajati do početka oktobra, a da očekuju da će tokom septembra 90 odsto prijavljenih dobiti novac.

Naveo je i da je produžen rok za prijavljivanje za tu pomoć grada, za nekoliko dodatnih dana i da roditelji mogu još uvek da se prijave.

Podsetio je da je grad doneo odluku da uplaćuje novac, a ne da direktno finansira udžbenike, kako bi roditelji imali i mogućnost da kupe polovne, odnosno da sami odluče koje udžbenike će kupiti deci.

Iduće godine pripremanje imovine za 20 novih vrtića koji rešavaju liste čekanja

Gradonačelnik Beograda obišao je, povodom početka nove školske godine, osnovnu školu "Laza Kostić" i tom prilikom najavio da će grad sledeće godine uraditi projektovanje i pripremanje imovine za 20 novih vrtića, kojima će biti potpuno rešeni problemi sa listama čekanja.

Šapić je novinarima rekao da bi grad trebalo do sredine sledeće godine da završi 10 novih vrtića, koji su započeti kada je on stupio na mesto gradonačelnika.

"Sledeće godine ćemo uraditi projektovanje i pripremanje imovine za 20 novih. Procena je da sa tih 20 novih mi potpuno rešavamo probleme lista čekanja", istakao je Šapić.

On je naveo da, dok je na mestu gradonačelnika prestonice, ni od jedne socijalne mere, koju je sproveo u prethodne dve godine, neće odustati, iako je to na godišnjem nivou preko 100 miliona evra.