23. oktobar 2024 22:34

Vozaču i suvozaču audija kojim je udareno dete na Novom Beogradu određeno do 30 dana pritvora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vozaču i suvozaču audija kojim je udareno dete na Novom Beogradu određeno do 30 dana pritvora

Foto: Shutterstock.com/BCFC, ilustracija

BEOGRAD - Treći osnovni sud u Beogradu danas je doneo rešenje kojim se okrivljenom M.M. određuje pritvor u trajanju do 30 dana pošto je na Novom Beogradu u ponedeljak uveče pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću, a potom svojim automobilom udario u desetogodišnje dete i pobegao sa mesta nesreće.

Sud je odredio i do 30 dana pritvora suvozaču S.J. (2002) uhapšenom zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ''pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela''.

“Povodom predloga Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora prema uhapšenom M.M. (1990) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297. stav 1. Krivičnog zakonika u vezi člana 289. stav 1. Krivičnog zakonika i krivično delo Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 296. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika i prema uhapšenom S.J. (2002) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 333. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika i krivično delo krivično delo Nepružanje pomoći iz člana 127. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, o kojim predlozima je javnost već obaveštena, Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se okrivljenom M.M. i S.J. određuju pritvori u trajanju do 30 dana i to na osnovu člana 211. stav 1. tačka 1. Zakonika o krivičnom postupku'', navodi se pored ostalog u saopštenju suda.

U daljem toku krivičnog postupka javni tužilac će ispitati svedoke, doneti naredbe za saobraćajno-tehničko i medicinsko veštačenje i preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja na zakonu zasnovane odluke.

M.M. se sumnjiči da je upravljajući vozilom „audi“ pod dejstvom alkohola u organizmu (1,33 promila) u ponedeljak uveče oko 20.25 časova, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, najpre prošao na crveno svetlo semafora, izazvao saobraćajnu nezgodu sa putničkim vozilom udarivši u ovo vozilo, a potom udario i oborio desetogodišnje dete koje je stajalo na razdelnom ostrvu pored semafora.

Nakon toga M.M. i S.J. su pešice pobegli ali ii je policija brzo pronašla i uhapsila.

Dete je prevezeno u Urgentni centar sa teškim povredama.